Pic

Boldog Özséb jurta

Esztergomi Boldog Özséb a Pálos Rend megalapítója (született anno 1200., meghalt 1270. január 20. Pilisszentkereszt). Esztergomi kanonok. Szabadidejében egyházjogi műveket írt. 1246-ban lemondott kanonoki méltóságáról. Javait szétosztotta a rászorulók között, majd a Pilisszántó közelében lévő sziklás rengetegbe vonult. Menedéke a mai Kesztölc határában lévő Hármas Barlang lett. Itt élt remete életet.

A barlang elé egy nagy fakeresztet állított. Egy alkalommal a kereszt előtt imádkozva csodálatos látomásban részesült: az erdő mélyén sok apró lángot pillantott meg. A lángocskák egymás felé tartottak, és végül egy tüzes fénynyalábbá olvadtak össze a kereszt előtt. A keresztről pedig hangot hallott: „Özséb, gyűjtsd össze a Remetéket egy szeretet közösségbe!” A látomásnak engedelmeskedve 1250-ben a barlang mellett megépítették monostorukat és a hozzá tartozó templomot.

Boldog Özséb ismerve az egyházjogot, létrehozta a Róma által is elismert I. Remete Szent Pál Rendjét. Boldog Özséb az általa alapított Szent Kereszt Monostorban halt meg. A templom sírboltjában temették el. Boldog Özséb rendjének címerállata a holló volt.

Felszentelve anno 2018.


A szálláshelyről

  • csodálatos környezetben található, amely csenddel és nyugalommal szolgál látogatói számára
  • 32 nm alapterületű, hűthető és fűthető, ezért minden évszakban várja vendégeit
  • 2 felnőtt részére nyújt békés pihenési lehetőséget a természet küszöbén, ahol őseinket követve megtapasztalhatjuk, hogyan éltek együtt Földanyával
  • fürdőszobával és 2 méteres kör franciaággyal rendelkezik
  • elősegíti a párkapcsolati egység, az intimitás és összhang megvalósítását, mivel energetikája segíti az elmélyülést és lecsendesedést
  • kellemes helyszíne lehet művészeti alkotó tevékenység végzésének is, ahol visszavonultan lehet festeni, írni, alkotni


Boldog Özséb jurta - jelenleg nem foglalható - 190€

Megtekintené képeinket?

Tovább a galériához
Kérdése van? Írjon nekünk!!