II. Rákóczi Nagyfejedelem jurta

Rákóczi Ferenc kimagasló személyisége történelmünknek. 1676 március 27-én született a Zemplén megyei Borsi Kastélyban. Apja I. Rákóczi Ferenc az erdélyi fejedelem, anyja Zrínyi Ilona. 12 éves korától a jezsuiták nevelték. A tiszaháti fölkelők 1703. júniusában Esze Tamás vezetésével hazahívják. „Istennel a hazáért és a szabadságért!” 1705-ben felmerült a királlyá választás gondolata, de a nemesség vezérlő fejedelemmé választja.

A trencséni csatavesztés után (1708) a szabadságharc egyre nehezebb helyzetbe került. 1711-ben segítségért utazik az orosz cárhoz, I. Péterhez, miközben Szatmáron Károlyi Sándor békét köt a Habsburgokkal. Önkéntes száműzetésbe vonul (1717) Törökországba. Rodostóban hal meg 1735-ben. Saint Germain II. Rákóczi Ferenc fiaként reinkarnálódik. Az Újkori történelem kétségkívül legelképesztőbb alakja  az a megvilágosodott rózsakeresztes és szabadkőműves személyiség, aki önmagát Saint Germain grófnak nevezte.

Ahogyan Jézus volt a Halak korszak nagy mestere, St. Germain vállalta a feladatot, hogy a következő 2000 évre a Vízöntő korszak Mestere legyen. St. Germain az Ibolya Színű Láng (Violet Flame) őrzője, a Hetedik Sugár chanhanja. (A chanhan a spirituális hierarchiában egy feladatkör, amelynek birtokosa a teremtés 7 sugara közül az egyik mellé van rendelve.) A többi Mester tiszteli St. Germaint az Ibolya Lánggal a Földnek tett szolgálataiért.Az Ibolya Láng az egyik legfontosabb láng, a megváltás, az átalakítás és a szabadság érdekében. Az Ibolya Láng a megbocsájtás és elfogadás energiája. Az Ibolya Láng a vigasztalásnak, tapintatnak és az ünneplésnek ereje. Ide tartozik a spirituális szabadság is. (Az ibolya szín = kék + rózsaszín. Kék= Isteni akarat, rózsaszín = Isteni szeretet.)

Ugye van kapcsolat a gróf és a fejedelem apja között? Apja talán előre fizetett fia kiteljesüléséért?

Jurta felszentelése anno 2018.

Foglalj időpontot.